Vignet ‘Gezonde school’ voor Basisschool De Vuurvogel

Basisschool De Vuurvogel is de derde basisschool in Ede die het vignet ‘Gezonde School’ heeft gekregen op het gebied van voeding.

Maartje ter Beek, directeur van De Vuurvogel vertelt: “Tijdens deze week besteden we elke dag aandacht aan gezonde voeding, in alle klassen. De kleuters maken bijvoorbeeld water met een lekker smaakje en groep 7 oogst groenten uit de eigen moestuin en maakt daar soep van.”

Leon Meijer, wethouder Food van de gemeente Ede: “Juist voor kinderen is gezond voedsel heel belangrijk. Kinderen die gezond eten, zitten beter in hun vel en kunnen zich daardoor beter ontwikkelen. Bovendien voorkomt het welvaartziekten in de toekomst.”

De Vuurvogel werd begeleid door de Edese voedingscoaches. In totaal worden 10 basisscholen nu begeleid door de voedingscoaches. Ook Louise de Coligny en de Fransiscusschool kregen eerder al het vignet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X