Aardappels scheppen tegen verspilling in Wageningen

Door de corona pandemie zijn er enorme overschotten van voedsel. Dit wordt duidelijk met bijvoorbeeld de frietaardappel waarvan er honderdduizenden kilo’s klaar liggen om gebakken te worden.
Doordat de vraag vanuit de horeca, festivals en export zijn weggevallen, blijven deze liggen en wordt dit voedsel laagwaardig gebruikt als biogas of veevoer. Boeren krijgen hiervoor een lager bedrag dan de kostprijs en er worden honderdduizenden kilo’s eten weggegooid. Dat vinden we zonde!

Daarom worden er op 27 juni door heel Nederland aardappelbergen gestort waar men aardappels kan komen scheppen voor een kleine prijs. Zo ook in #Wageningen aan de Costerweg (naast de Hoogvliet). Om 12:00 zal de de berg officieel geopend worden door Lara de Brito.

Kom je langs? In verband met de maatregelen omtrent COVID-19 dien je je van te voren te registreren via de app Too Good To Go (zoek op ‘aardappel’ in de app). Via de app wordt een donatie gedaan aan de boer en in ruil daarvoor kun je zelf je aardappelen komen scheppen. De actie zal 24 uur van te voren zichtbaar zijn in de app. We houden ons aan de RIVM maatregelen en vragen jou dit ook te doen.

Kijk voor meer informatie en andere deelnemende locaties op www.aardappelberg.nl

Datum: 27 juni
Tijd: 12:00-18:00
Locatie: Parkeerterrein aan de Costerweg. Aan het einde van de non-food markt van Wageningen (schuin tegenover de Hoogvliet)
Meenemen: Je eigen boodschappentas om te vullen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X