Voedselraad Ede onderzoekt voedselomgeving

De Voedselraad in Ede adviseert de gemeente over vraagstukken die met gezond, lokaal en duurzaam voedsel te maken hebben. Ze bestaat uit vertegenwoordigers uit horeca, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en uit inwoners van gemeente Ede, allemaal met belangstelling voor gezond voedsel in onze gemeente. Het eerste thema waar de Voedselraad advies over gaat geven is de voedselomgeving voor jongeren.

Voedselomgeving

Met  voedselomgeving bedoelen we alles in onze omgeving dat je voedselkeuzes beïnvloedt. Dat is natuurlijk het aanbod op straat, scholen en in winkels, de afmetingen van porties maar ook reclame en de gewoontes binnen je sociale netwerk. Vooral op jongeren heeft deze voedselomgeving veel invloed. Daarom is het eerste thema van de Voedselraad de gezonde voedselomgeving voor jongeren.

Voedselraad

De voedselraad gaat de volgende onderwerpen onderzoeken mbt de voedselomgeving voor jongeren:

• Welke problemen en uitdagingen spelen in relatie tot dit thema? • Welke activiteiten worden al in de gemeente ondernomen? • Welke partijen zijn daarbij betrokken? • Wat zijn de effecten van deze activiteiten?

Advies

Aan het einde van het traject zal de Voedselraad aan de gemeente een advies geven met betrekking tot de voedselomgeving voor jongeren in Ede. We zullen regelmatig informatie delen over dit thema op de site en de social media. Zie ook de pagina over de Voedselraad Ede

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X