Videopresentatie voedingscoaches

Twee voedingscoaches uit Ede, Patricia van den Heuvel en Iemke Janssen – de Leeuw, ontmoetten elkaar op het schoolplein en vonden in elkaar een gezamenlijke passie. Zij hebben hun krachten gebundeld en zijn het bedrijf Mrs Food Company gestart waarmee zij kinderen en volwassen in de samenleving ondersteunen en motiveren bij het verkrijgen van een gezonde leefstijl.

Sinds een jaar werken zij in opdracht van de gemeente Ede op tien basisscholen in de gemeente Ede om te helpen bij het maken van stappen richting gezondere voeding op school en structureel voedselonderwijs voor kinderen. “En dat is hard nodig”, aldus Iemke Janssen – de Leeuw. “We voeden op dit moment een generatie op die jaarlijks haar lichaamsgewicht eet aan suiker en onvoldoende groenten en fruit binnenkrijgt. Slechts 1% van de kinderen redt het om dagelijks 200 gram groenten te eten. Met alle gevolgen van dien. Dit is de eerste generatie die opgroeit met een lagere levensverwachting dan haar ouders. Door ongezonde voedingskeuzes en een inactieve leefstijl zullen kinderen, wanneer we van gezondheid nu geen topprioriteit maken, opgroeien tot chronisch zieke volwassenen met overgewicht of andere leefstijl gerelateerde ziekten.”

Mrs Food Company heeft een unieke methode ontwikkeld om gezonde voeding een blijvende en structurele inbedding te laten krijgen op (basis)scholen, zowel bij teamleden, als bij leerlingen en ouders. Patricia van den Heuvel: “Onze manier van werken wordt enthousiast ontvangen door zowel de gemeente Ede als de scholen waarmee we samenwerken. Er valt zoveel winst te behalen voor scholen door met dit onderwerp aan de slag te gaan. Gezonde leerlingen presteren beter en zitten lekkerder in hun vel. En aangezien kinderen vaak de helft van de dag op school doorbrengen is de aandacht die de school besteed aan gezondheid cruciaal voor de ontwikkeling en opvoeding van gezonde mensen; die actief en fit in het leven staan.”

Meer informatie: mrsfoodcompany.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X