Activiteiten rondom voeding in Ede – Dutch Food Week

In de Dutch Food Week (t/m 16 oktober) wordt er van alles georganiseerd in en om Ede. Hieronder een paar van de activiteiten voor jong en oud:

VOOR JONGEREN, Bruistcafe: 9 oktober in Astrant, van 14.00 tot 18.00 uur.
Je wilt lekker en betaalbaar eten, maar sta je ook wel eens stil bij de effecten van je eetgewoontes en keuzes? Samen met jongerencentrum Astrant organiseert de Leefbaarheidsalliantie een inspirerende middag over duurzame voeding. We laten je op een andere manier kijken naar je eten, en laten zien wat je allemaal (anders) kunt doen met voedsel.
Aanmelden via de site van de Leefbaarheidsalliantie.

VOOR IEDEREEN, FoodFilm Festival: 10 t/m 13 oktober in Cultura- Ede.
Films, maaltijden, bakwedstrijd en snoepjes maken, het kan allemaal bij Cultura-Ede. Het meest heerlijke festival van Ede staat weer voor de deur; het Food & Film Festival. In vier dagen nemen we u mee op een reis over de wereld, van een Libanees vluchtelingen kamp tot het platteland van Amerika, kunt u genieten van de mooie verhalen van Roald Dahl terwijl u een heerlijk driegangen menu krijgt voorgeschoteld én duiken we in de wereld van de gezonde voeding. Bekijk hier het hele programma.

10 oktober Voedseltransitie op je bord, 15.00 uur.
Volg de openbare les ‘Voedseltransitie op je bord’ bij Aeres Hogeschool Wageningen. Na de les kunnen de deelnemers hapjes proeven die onze studenten hebben gemaakt met zelf meegebrachte ingrediënten. Zie de site van Aeres

11 oktober Aeres Food gevoel, 9.00-14.00 uur.
Op vrijdag 11 oktober 2019 organiseert Aeres MBO Ede het Aeres Food Gevoel. Op die dag laten verschillende Jong Ondernemers van de opleiding Food hun onderneming zien en bieden ze de kans om mee te doen aan verschillende workshops. Zie de site van Aeres

16 oktober Youth World Food Day, 9.00-16.00 uur.
16 oktober is door de Wereldvoedselorganisatie van de VN (FAO) uitgeroepen tot World Food Day. Jaarlijks staat deze dag in het teken van de uitdagingen die we wereldwijd hebben op het gebied van voeding. De FAO wil mensen wereldwijd bewegen naar een gezonder en duurzamer eetpatroon. Deze dag en deze doelstellingen zijn mede aanleiding geweest voor een event gericht op jongeren: de Young Summits, vanaf 2019 Youth World Food Day event.

Sinds 2012 wordt dit event georganiseerd door I4NATURE, vanaf 2018 in samenwerking met onder andere FoodFIRST coalitie, de gemeente Ede op het World Food Center terrein in Ede. In totaal kwamen in 2018 75 jongeren en opinion leaders naar het event en werd het event online gezien/gevolgd door 3.500 personen uit de hele wereld. Het event groeit, dit jaar verwachten we nog 150 jongeren en opinion leaders tijdens het event.
www.youthforworldfoodday.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X