The Biggest Little Farm met nagesprek – 11 oktober

Hoe ziet de toekomst van ons voedsel eruit? En hoe ziet dat er straks uit in de regio Ede? Daar gaat het over bij de film ‘The Biggest Little Farm’ en het nagesprek bij de film.

De film gaat over cameraman John Chester en zijn vrouw Molly die een stuk grond aanschaffen buiten de stad om een duurzame boerderij te beginnen waar ze hun eigen producten kunnen verbouwen. Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticides overbodig zijn.

Na de film voeren we een gesprek over de film en wat deze zegt over duurzame landbouw, bodemgebruik en de levensvatbaarheid van dergelijke initiatieven. Is deze manier van landbouw bedrijven ook geschikt voor toepassing hier in Ede, of is het te kleinschalig om een levensvatbaar bedrijf op te bouwen? Past dit bij de ontwikkeling van circulaire landbouw, en zo ja, hoe gaan we dat dan toepassen in de Edese omgeving en agrarische sector?

Deelname aan het programma komt van dr. Anne van Doorn, onderzoeker natuurinclusieve landbouw aan de WUR en Art Wolleswinkel, melkveehouder in Renswoude. Het gesprek staat onder leiding van Mark Dees, directeur Aeres Ede.

De avond wordt georganiseerd door Cultura Ede, LTO Gelderse Vallei en Eetbaar Ede.
Datum: 11 oktober,
Tijd: 19.30 uur,
Locatie: Cultura-Ede.
Kaarten kopen: https://www.cultura-ede.nl/agenda/the-biggest-little-farm.aspx.
Mail naar info@eetbaarede.nl om met korting een kaartje te reserveren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X