Wilddag -buiten koken met wild

Leendert Houweling organiseert op 5 oktober de “Wilddag”. Een dag waarbij we ons onderdompelen in het buitenleven, en meer te weten komen over het bosgebied het wild dat hier leeft. Hoe het op de Veluwe beheerd wordt en ook verstandig benut kan worden.
Misschien komen we deze dag zelfs nog herten of zwijnen tegen! Ook de wolf is al een aantal keren gesignaleerd. Wat voor een rol is hem toebedeeld en wat zullen de gevolgen zijn voor de populaties herten, reeen en zwijnen? Ook dit jaar heeft Leendert Houweling met een aantal fantastische mensen een leuk, leerzaam en divers programma in elkaar gezet waar gezelligheid en samen genieten de boventoon voert! 

Programma Wilddag 5 oktober 2019:

• 13:00 – 13:30    Ontvangst met een welkomstdrankje

• 13:30 – 15:00    Boswandeling met uitleg over het wildbeheer op de Veluwe

• 15:00 – 16:00    Demonstratie uitbenen + panklaar maken Wild Zwijn of Edelhert

• 16:00 – 20:00    Workshop koken op houtvuur

Wat gaan we precies doen?

Je wordt ontvangen op de locatie met een drankje, waarna ik je meeneem op een mooie boswandeling van ca. 1,5 uur in de omgeving van Ede (locatie krijgen je na inschrijving per email toegestuurd). Tijdens de wandeling vertel ik het e.e.a. over de voorkomende fauna (hert, ree, zwijn) en hoe deze op de Veluwe beheerd wordt. En natuurlijk heb ik de hoop dat we ook daadwerkelijk wat wild zullen zien!

Terug uit het bos zal er door Teus Vonk (een échte vakman op het gebied van wildverzorging) een wild zwijn of edelhert gevild en panklaar gemaakt worden. Teus kan fantastisch vertellen terwijl hij aan het werk is en geloof me; het water loopt je al in de mond als je ziet en hoort wat er mogelijk is met het mooie wildvlees en hoe dit volgens hem het beste klaar gemaakt kan worden.

Nadat Teus ook het laatste vlees netjes heeft verwerkt, nemen de mannen van Koken op Hout Man het stokje over. Zij maken samen met jou en de andere deelnemers een aantal eenvoudige, maar heerlijke gerechten klaar met gebruik van Dutch Ovens, gietijzeren pannen voorzien van deksel met opstaande rand. Deze pannen werken hetzelfde als een oven en zo kan men zowel een stoofvleesgerecht of soep, maar ook brood en appeltaart bereiden.

Om je niet te lang te laten wachten op het eten zal ook onze barbecue dienst doen en gaan we o.a. lekkere wildhamburgers klaarmaken.

De kosten voor wandeling, de demonstratie wild uitbenen, drankjes en de kookworkshop komen op €95,00 per persoon. (dit bedrag betaal je bij de meeste aanbieders alleen al voor een kookworkshop!!) 
Er is plek voor maximaal 30 personen (en vanaf 20 personen gaat deze dag door). Vul onderstaand formulier in als je er bij wilt zijn! 

Ik hoop jou de 5e oktober te mogen ontmoeten!

met vriendelijke  groeten,

Leendert Houweling

Opgeven via de website www.leenderthouweling.nlhttp://www.leenderthouweling.nl/5-oktober-wilddag-schrijf-je-nu-in.html

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X