Too good to go

Van de akker tot aan de tafel, in de hele voedselketen, wordt voedsel verspild. En daarmee wordt niet alleen het eten zelf verspild, maar ook de gebruikte grondstoffen die nodig waren om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, arbeid en vervoer. Voedselverspilling heeft veel schadelijke gevolgen voor het milieu – het zorgt namelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. En dat is slecht nieuws voor onze aarde. 1/3 van al het eten op de wereld wordt verspild.

De app Too Good To Go

De app ‘Too Good To Go’ doet daar wat aan. De app verbindt ondernemers (winkels, restaurants, bakkerijen, etc.) aan mensen die (tegen wat korting) overtollig eten afnemen. Als je de app download kun je bijvoorbeeld de ‘Magic Box’ afnemen.

De Magic Box

Wat is er nou zo magisch aan die boxen? Overtollig eten is lekker, nog prima eetbaar eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zou moeten worden gegooid. Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken, of restaurants die meer drukte hadden verwacht en daardoor maaltijden overhouden. Je zal nooit precies weten wat je in je Magic Box krijgt totdat je het ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt! Spannend he…

Too good to go in Ede

In Ede doen nog niet zo veel ondernemers mee. Ben je een ondernemer? Kijk dan eens op https://toogoodtogo.nl/nl/business, en bekijk hoe je overtollig eten makkelijk en duurzaam kunt verkopen. Andere voordelen?

– Actief en zichtbaar tegen voedselverspilling
– Ontmoet nieuwe klanten
– Extra inkomsten

Ben je consument? Download dan vooral de app, hoe meer mensen meedoen hoe interessanter het voor Edese ondernemers wordt om mee deel te nemen! Of vraag eens bij een ondernemer of ze ook mee willen doen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X