Wat is stadslandbouw?

Wat is stadslandbouw?

Stadslandbouw is het duurzaam telen, oogsten en afzetten van plantaardig en dierlijk voedsel in of in nabijheid van de stad. Stadslandbouw kan in de vorm van een onderneming (profit en non-profit) of als vrijetijdsbesteding plaatsvinden: van streekproducten tot buurttuin of moestuin. Kenmerkend is dat stadslandbouw een actieve bijdrage levert aan de lokale economie, aan de sociale kwaliteit en aan het algemeen welbevinden en de gezondheid van mensen.

Waarom wil EetbaarEde stadslandbouw stimuleren?

  • EetbaarEde wil de inwoners van Ede meer bewustmaken van lokaal, gezond en duurzaam voedsel.
  • EetbaarEde zet zich in om de Edese bevolking meer te verbinden met de herkomst van hun voedsel.
  • EetbaarEde wil een actieve bijdrage leveren aan een duurzame voedselketen: – de inrichting van de voedselketen moet transparanter; – de voedselkilometers moeten omlaag(minder CO2 uitstoot); – het gebruik van dierlijk eiwit moet omlaag (eiwittransitie); – de voedselverspilling moet omlaag; – de lokale economie moet gestimuleerd worden; – de gezondheid van burgers moet omhoog; – de sociale kwaliteit in wijken kan beter.
  • EetbaarEde wil als burgerinitiatief de gemeente actief ondersteunen bij het realiseren van haar ambities als ‘proeftuin voor food’ vanuit de overtuiging dat de ontwikkeling van stadslandbouw daarvoor een belangrijke voorwaarde is.

Volg Eetbaar Ede via Facebook @watfoodvoorededoet-eetbaarede of Twitter @EetbaarEde

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X