Winnaars FoodFloor ideeen-wedstrijd

De winnaars van de FoodFloor voedsel-ideeen wedstrijd op 3 april zijn bekend. Met een gedeelde eerste plaats hebben gewonnen: Stadsgeiten en Boerenbok. Zij gaan samen bokkenvlees op de kaart zetten onder het motto ‘eet je geitenkaas, eet dan ook het vlees’, om beter om te gaan met geitenbokjes . Met dit project willen ze ook bijdragen aan voedselbewustzijn en interculturele samenwerking.

De tweede prijs is voor COOK, kookpan voor talent. Ook zij zorgen voor sociale verbinding. Zij starten een sociale onderneming die vrouwen die net in Nederland zijn samen laat koken. Ze doen dit tegen een vergoeding voor organisaties, en voor kwetsbare groepen en leren zo ook de Nederlandse taal en cultuur.

Een gedeelde derde prijs is voor De Wilde Peen, een zelfoogsttuin in Kernhem, en voor Food2ndLife een project dat voedselverspilling tegengaat

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van deze initiatieven meld je dan aan op de Facebook Community van Eetbaar Ede

Meer informatie over deze initiatieven en de andere genomineerden is te vinden op www.foodfloor.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X