Eten weggooien of weggeven?

Heb je wel eens gehoord van de Facebookgroep Stop Voedselverspilling Ede? Die groep bestaat al bijna 5 jaar en heeft nu ongeveer 1700 volgers. Iedere dag worden er maaltijden aangeboden die over zijn, worden er dichte en open verpakkingen uit de voorraadkast weggegeven en verse producten die over zijn. Iedere dag worden er dus mensen blij gemaakt met gratis eten.

Oprichtster Elles vond het zonde om eten weg te gooien, vertelt ze op www.watfoodvoorededoet.nl “Het is vaak lastig om iemand te vinden om het aan weg te geven. Dat geldt ook voor eten dat niet over de datum is, maar wat je zelf niet meer gaat gebruiken. Daarom richtte ik de groep op. De groep is speciaal om gratis eten weg te geven. Dat kunnen artikelen die over de datum zijn, maar ook  aangebroken verpakkingen die niet in de smaak vallen of een bordje eten dat overblijft.”

Lees het hele interview op www.watfoodvoorededoet.nl.

Aanmelden voor de groep kan op Facebook Stop voedselverspilling Ede . Je kunt er allerlei soorten eten weggeven. Eten uit de voorraadkast, bereid eten of verse producten. Ook producten die over de datum zijn mogen weggegeven worden. Degene die het weggeeft kiest zelf aan wie hij of zij het weg wil geven. Iedere dag zijn er mensen blij met het eten dat weggegeven wordt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X