Recept van Miss Beanie: pompoensmoothiebowl

Er zijn nog volop pompoenen te krijgen, wat maak je daarvan? Miss Beanie heeft weer een origineel, makkelijk en gezonde recept! Dit recept komt van de site van Miss Beanie, met allemaal lekkere, gezonde recepten.

Versie 2

Een van de goede voornemens of doelen van mensen is om gezonder te eten en te leven. Daarom heeft Miss Beanie als eerste recept in 2019 een lekker recept voor pompoensmoothie. Miss Beanie is fan van pompoen. “Pompoen is kneitergezond (anti-oxidanten, vitamine B2, B9, C en ook nog ‘s vezelrijk) en je kunt het in zowel zoete als hartige recepten verwerken, je vindt dus best veel pompoenrecepten bij Miss Beanie!”

Rauw of gekookt? Met of zonder schil?

Miss Beanie vindt dat je pompoen zowel rauw als gekookt kunt verwerken in je voeding. En dus ook in de smoothie. Voor dit recept heb je dus zelf de keuze of je ‘m helemaal raw wilt hebben, of dat je gekookte pompoen in je smoothie stopt.

De schil laat je gewoon lekker zitten! Er zijn nog steeds recepten waarin staat dat de schil verwijderd moet worden, dat snap ik niet. Het bezorgt extra werk en je gooit in principe gezond voedsel weg. Makkelijk toch? Je hoeft nooit meer schillen!

Je hebt nodig

voor 1 persoon

 • circa 150 gram (rauwe of gekookte) pompoen
 • een halve of hele banaan, of ander fruit, afhankelijk van je smaak
 • 1/2 biocitroen of 1 biolimoen inclusief de schil
 • 1 cm verse gember inclusief de schil
 • 1 el lijnzaad of ander zaad of noten naar je keuze
 • 1 tl Ceylon kaneel
 • 1 tl kurkuma
 • scheutje water, pompoenkookvocht en/of kokosmelk naar smaak

Aan de slag

 • Werk je met rauwe pompoen? Hak deze dan in kleine blokjes. Gekookte pompoen kan in grote stukken in je blender.
 • Rasp de schil van een halve citroen of limoen en pers vervolgens de vrucht uit
 • Hak de gember en voeg samen de rest van de ingrediënten toe en blend tot alles smooth is
 • De hoeveelheid vocht laat je afhangen van je smaak, de blender heeft altijd wel wat vocht nodig. Ik hou niet van een waterige smoothie; mijn smoothie is dus altijd lekker compact. Dat stimuleert ook het kauwen! En het kauwen van je smoothie – hoe raar het ook klinkt met een smoothie – is beter voor je vertering (er komen al enzymen in actie in je mond als je kauwt), waardoor ook je bloedsuikerspiegel niet direct een enorme sprong maakt
 • Schenk de smoothie in een schaaltje en voeg als topping eventueel nog wat gehakte nootjes, wat fruit en/of kokoschips toe

Bekijk vooral ook eens de rest van de recepten van Miss Beanie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X