Veel belangstelling voor opening Tiny Food Forest Ede

Onder grote lokale en landelijke belangstelling is afgelopen vrijdag het eerste Tiny Food Forest aangeplant op de Panta Rhei school in Ede. Twee leerkrachten van de Panta Rhei school hebben het initiatief genomen en samen met IVN/Groene Wiel, voedselbossenexpert Xavier San Giorgi en gemeente Ede is het project tot stand gekomen. Kinderen en ouders hebben heel hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen en zijn heel blij met het resultaat. Er zijn 47 soorten eetbare soorten struiken, bomen en kruiden aangeplant door de leerlingen, in het voorjaar kunnen ze de eerste kruiden en vruchten plukken. Wethouder Leon Meijer plantte de laatste boom. De leerlingen konden zelf een naam kiezen en ze hebben gekozen voor ‘Het Bosplein’. Het Tiny Food Forest wil kinderen¬† spelenderwijs leren waar voedsel vandaan komt en dat het ook anders kan dan de monocultuur landbouw. Straks staat midden op het schoolplein van Panta Rhei Ede een Tiny Food Forest vol heerlijke bessen, eetbare kruiden en zoet fruit.

Scholen die ook aandacht willen geven aan eetbare natuur op hun school kunnen contact opnemen met Groene Wiel. Met het project ‘Klasse Moestuin’ kunnen scholen zonder kosten en met begeleiding een klas kunnen laten moestuinieren in het voorjaar.

Bekijk hieronder op de foto’s hoe mooi het nieuwe schoolplein geworden is, en luister naar de kinderen en de directeur van Panta Rhei bij het verslag van ede.nieuws.nl.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X