Stadsvarkens vervroegd geslacht

wolvarken
Het gedrag van de derde lichting Stadsvarkens is hen fataal geworden. De Stadsvarkens hebben veel fans, maar helaas houden niet alle bezoekers zich aan het voerverbod waardoor de varkens nu te opdringerig en bijterig zijn geworden. De varkens zijn bedoeld voor de slacht, maar die slacht was eigenlijk pas over een jaar gepland. De locatie van Stadsvarkens in het Veldhuizerbos blijft voorlopig even leeg.
Natuurlijk komen er wel weer nieuwe biggen en blijft stichting Stadsvarkens zich inzetten om voedselproductie zichtbaar te maken en voedselbewustzijn te stimuleren. Er worden meer en duidelijkere borden geplaatst die aangeven wat het gevaar is van het tussendoor voeren van varkens.
Ede heeft met Stadsvarkens een uniek project; nergens kun je zonder toezicht gewoon bij de varkens het terrein op. Knuffelen met de varkens gaat uitstekend, zolang iedereen het voeren aan de hulpboeren overlaat. Laat oud brood, koekjes en andere lekkernijen thuis en bezoek de Stadsvarkens zonder de varkens te voeren. Spreek een ander erop aan als u deze persoon ziet voeren. Zo blijft het gedrag van de varkens plezierig, net zoals de twee lichtingen die Harry, Lola, Alfred en Geert zijn voor gegaan.
De varkens kunnen in het bos genieten ze van de aangelegde plas en allerlei lekkere groenten uit het bos die hulpboeren van Stadsvarkens dagelijks bij de groenteboeren ophalen. Helemaal door het dolle zijn ze als ze de wei krijgen die opgehaald wordt bij de kaasmakerij van Brandroodkaas. Dat wei voeren is een prachtig spektakel en iedereen mag daarvan meegenieten. Kom ook een keer langs!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X