Groene scholen verbeteren welbevinden en prestaties van kinderen

Groene scholen verbeteren welbevinden en prestaties van kinderen

Screenshot_2018-09-06 flyer-klassemoestuin-ouders-ede-2019-1 pdf

Een groen schoolplein en planten in de school hebben een bewezen positief effect op concentratievermogen, prestaties en het welbevinden van de kinderen. Een groene buitenruimte, met bijvoorbeeld een moestuin, leidt tot meer bewegen, een beter sociaal klimaat, en een beter eetpatroon. Een groen uitzicht vermindert bijvoorbeeld stress en verbetert het concentratievermogen. Alle reden dus om te zorgen dat jouw school(plein) groener wordt!

Wil je meer weten over de mogelijkheden om je school binnen en/of buiten te vergroenen? Download dan de factsheet met alle informatie over groen en leren (factsheet groen en leren WUR), waaronder de wetenschappelijke onderbouwing. Via Jong Leren Eten Gelderland is ook subsidie aan te vragen voor groene schoolpleinen, met bijvoorbeeld eetbaar groen of een moestuin. De gemeente Ede biedt scholen de mogelijkheid om mee te doen met het project Klassemoestuinen van Groene Wiel/IVN, waarbij scholen ondersteuning krijgen bij een moestuinproject in het voorjaar. Inschrijven daarvoor kan nog tot eind 2018.

factsheet groen en leren WUR