De eerste gezonde schoolcampus

Ede heeft de eerste gezonde schoolcampus van Nederland! Scholen op de Kenniscampus voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Het Streek, Groenhorst en ROC A12 hebben hiermee de Gezonde Schoolkantine Schaal 2016 behaald. Bovendien zijn ROC A12 en Het Streek gecertificeerd met het themacertificaat Voeding van het vignet Gezonde School. De CHE kan als hbo-instelling geen Schoolkantine Schaal of certificaat behalen, maar voldoet aan dezelfde richtlijnen en biedt dus ook een gezonde schoolkantine.

Lesmateriaal

Sebastiaan Kuijper, projectleider Gezonde School, vertelt wat de scholen allemaal doen: “Naast gezonde schoolkantines hebben wij ook aandacht voor gezonde voeding binnen het onderwijsprogramma. Dat vinden we belangrijk, omdat een gezonde leefstijl een groot verschil maakt in de basis voor verdere ontwikkeling van studenten en leerlingen. Door deze resultaten en wat we met het Sportknooppunt al hebben bereikt rondom sport & bewegen, mag de Kenniscampus zich de eerste gezonde campus van Nederland noemen.”

Studenten

Robin is studente aan de CHE en ze is blij met de aandacht voor gezonde voeding: ”Ik let altijd op wat ik eet. Het is belangrijk elke dag groente en fruit te eten om gezond te blijven.” Volgens Robin maken studenten niet altijd de juiste keuzes. “Veel studenten kiezen vaak voor snacks, omdat het lekker en goedkoop is. Misschien helpt het onderwijsprogramma de studenten om vaker te kiezen voor gezonde voeding.”

Meer informatie

Kijk op www.gezondeschool.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X