World Food Center

”In het World Food Center Nederland in Ede gaat iedereen de kracht van de totale Nederlandse Foodsector ervaren”. Harry Veldhuis van World Food Center Development vertelt hoe dat zal zijn: ”zien, proeven, ruiken, voelen en horen. Dat gaat de bezoeker doen. Met de voedselketen als rode draad. Dat zullen bijzondere ervaringen zijn. Dat weet ik zeker.”

”Ede ligt in de FoodValley regio met de KennisAs. Dat is een gebied van Wageningen naar Ede waar veel bedrijven en onderwijsinstellingen zitten die nauw samenwerken op het gebied van foodinnovatie. De Wageningen Universiteit is een onderdeel hiervan. Daarnaast is Ede dé Foodstad van Nederland. Ede kiest bewust voor Food en was niet voor niets Hoofdstad van de Smaak in 2014. Er is een prachtige locatie beschikbaar op de voormalige kazerneterreinen naast het straks geheel vernieuwde intercitystation Ede-Wageningen en gelegen tegen de Veluwe.”

Waar het WFC komt
”Onderdeel van de WFC-ontwikkeling vormen twee schitterende rijksmonumentale kazernegebouwen. De totale Nederlandse agri & foodsector, samen met de Wageningse Universiteit, worden herkenbaar in het World Food Center Nederland. Het wordt dé internationale etalage voor: producenten, veredelaars, retailers, boeren, vissers, tuinders, chef-koks, gezondheidsspecialisten en noem maar op.
Het World Food Center wordt de ontmoetingsplek van nationale en internationale delegaties op het gebied van agrofood, wetenschap, health care en educatie. Het Experience Center gaat het hart vormen van het WFC. In het Experience Center komen wereldwijde online platforms, digitale en audiovisuele belevingen mooi samen. Consumenten en producenten krijgen in het WFC pakkende en prikkelende ontmoetingen rond alle onderdelen van voedsel en voedselproductie. Het WFC gaat bijdragen aan wereldwijd meer duurzame, voedzame en gezonde manieren van leven. Er komen overal op de wereld World Food Centers. Het World Food Center in Ede gaat tot de verbeelding spreken, meer kan ik er nog niet over verklappen.”

WFC een jaar later
Eind 2016 zetten WFC Development, Wageningen University & Research, het bedrijfsleven, de provincie Gelderland en natuurlijk de gemeente Ede een volgende stap naar realisatie van het Wold Food Center. Albert Heijn, Scelta Mushrooms, DSM & Albron doen mee in de uitwerking van het WFC Experience onder leiding van het Amerikaanse bedrijf BRC Imagination Arts. In 2017 vestigen de eerste bedrijven zich in de monumentale Mauritskazerne zodat het World Food Center van start kan.

Meer zien? Kijk op www.worldfoodcenters.com.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X