Informatiebijeenkomst Herenboeren Ede 14 november

Informatiebijeenkomst Herenboeren Ede 14 november

20181103_120429 lr

Herenboeren Ede organiseert op woensdag 14 november om 20.00h een informatiebijeenkomst in raadhuis Ede, Bergstraat 4. De informatiebijeenkomst is voor iedereen die interesse heeft in een gezamenlijke boerderij en duurzaam eten uit Ede.

Herenboeren Ede wil met 200 huishoudens een coöperatie oprichten om in Ede gezond en duurzaam voedsel te laten verbouwen. Onafhankelijk van de markt, in harmonie met de natuur en zonder winstoogmerk. Met deze coöperatie willen Herenboeren in Ede een boerderij starten die jaarrond, exclusief voor de leden, verse en gezonde groenten, fruit, vlees en eieren levert. De Herenboerderij wil voorzien in ongeveer 60% van het eten dat je nodig hebt.

Als de boerderij volop draait, wil Herenboeren Ede jaarrond tussen de 30 en 50 verschillende soorten groenten en fruit per jaar leveren. Als je meedoet, kan je iedere week een pakket verse groenten en fruit ophalen. De Herenboerderij levert ook vlees en eieren. Op de Herenboerderij kunnen de dieren hun natuurlijke gedrag vertonen.

Het eten dat van de Herenboerderij komt, gaat direct van het land naar ons bord; geen vervoer, geen tussenhandel, geen winkels. Het eten is daardoor supervers en er gaat geen geld naar tussenschakels. De Herenboerderij gaat duurzaam en zo natuurlijk mogelijk werken. Er worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zie www.herenboerenede.nl.

De volgende informatiebijeenkomst vindt plaats op 14 november om 20.00 in raadhuis Ede, Bergstraat 4. Iedereen is welkom, aanmelden kan via aanmelden@herenboerenede.nl.