De Food 100 van 2018

food100_2

De Food100 is een lijst van gevestigde leiders en aanstormend talent die het voedselsysteem willen veranderen. Wethouder Leon Meijer staat onder andere op de lijst, de Edese organisatie FoodInspiration en natuurlijk een aantal mensen verbonden aan de WUR.  Interessant om eens door te lezen om te zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van de voedseltransitie!

Waarom de Food 100?

Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, aantasting van de biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderend dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Food100 wil deze race to the bottom in voedsel stoppen en keren.

Food100

De Food100 is een gezamenlijk initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Slow Food Youth Network en Food Inspiration.

Bekijk alle namen op de site van food100: http://www.food100.nl/food100-2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s