9 november: Breng stadslandbouw naar het volgende niveau

stadslandbouwnl

Uitnodiging: Breng stadslandbouw naar het volgende niveau. Steden hebben je denkkracht nodig op 9 november! Ga met Vlaamse en Nederlandse experts aan de slag – 11.00-17.30 uur in Leiden.

Stadslandbouw Nederland, waar Eetbaar Ede partner van is, organiseert op 9 november een Vlaams/Nederlands stadslab over stadslandbouw. Een dag vol ontmoeting en inspiratie waarin leren van elkaars praktijk centraal staat. Met als hoofdvraag: “Hoe brengen we stadslandbouw naar het volgende niveau? De tijdelijkheid voorbij.” Georganiseerd door Stadslandbouw Nederland,  Stichting Leiden Oogst, de Vlaamse Landmaatschappij en Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Waarom dit stadslab?

Tijdelijkheid heeft op veel plekken geleid tot innovatie. Eetbaar groen is dé manier om iedereen op een gezonde manier bij de omgeving te betrekken. Nu klinkt vaak de vraag: hoe geven we stadslandbouw een permanente plek in de stad?

Sprekers

Martine Leewis, wethouder duurzaamheid van Leiden opent deze 2de bilaterale ontmoeting. Daarna leiden Ben van de Ven & Wessel Tiessens van het bureau Urban Sync de dag in. Zij weten hoe je met veel verschillende partijen kunt samenwerken aan een gezonde, duurzame en eetbare stad – zonder spraakverwarring.

Gert Engelen uit Leuven vertelt over de nieuwe lokale voedselstrategie: Voeding verbindt. Ontworpen door alle belanghebbenden samen: producenten, consumenten, handelaars, horeca, distributeurs, onderwijs, beleid. Nu de praktijk!

Denk, deel en werk mee met beleidsmakers, stadsplanners, stadsboeren, kwartiermakers, burgers en bedrijfsleven uit Vlaanderen en Nederland. Laat je inspireren door de aanpak en projecten en help elkaar verder met de uitdagingen van nu.

Het programma begint om 11.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur. De workshops beginnen om 13.45 uur. Om 16.30 uur sluiten we af met een borrel. Deelname is kosteloos.

Aanmelden kan via dit formulier

Zie ook de website van stadslandbouw Nederland voor het laatste nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s