Er zijn volop verse appels, Miss Beanie maakt er iets lekkers van

makkelijk-snel-appeltoetje

Er zijn nu volop verse appels verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Makandra in Ede (Kernhem). Daar kun je heel makkelijk iets lekkers van maken. Miss Beanie maakt er bijvoorbeeld een heel makkelijk appeltoetje van! Hieronder het recept:

Je hebt nodig

voor 1 persoon

  • 1 appel in stukjes (schillen hoeft niet)
  • een halve theelepel (ceylon) kaneel
  • een mespuntje vanillepoeder (of een theelepel vanille-extract of merg van een 1/4 vanillepeul)
  • kokoschips of kokosrasp

Aan de slag

  • Kook de appelstukjes in een heel klein laagje water, samen met de kaneel en vanillepoeder. Deksel op de pan en zet het vuur laag zodra het kookt
  • Roer regelmatig door
  • Na enkele minuten zijn de appelblokjes  beet gaar
  • Schep in een schaaltje en bestrooi met de kokos chips of rasp

That’s it! Je eigen vers gekookte mini appelcompotetoetje! Voordat je thee de kans heeft gekregen om af te koelen, zit jij alweer op de bank met dit schaaltje lekkers.

Variatie tip

Je kunt er natuurlijk wat gehakte walnoten aan overheen strooien. Walnoten en appel vormen een hele fijne combi, voorzien je in goede vetten en nog meer crunch!

Eet smakelijk!

Dit recept voor appeltoetje komt van de website van Miss Beanie, lifestyleblog uit Ede over voeding, gezondheid, duurzaamheid en tuinieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s