Programma FoodFilmFestival Ede bekend

Programma FoodFilmFestival Ede bekend

waste

Kom je ook naar het FoodFilmFestival in Cultura-Ede? Van 18 t/m 21 oktober kun je 8 films bekijken die allemaal met voedsel te maken hebben. De openingsfilm op 18 oktober is ‘Wasted’. Verder kun je onder andere kijken ‘het mysterie van de melkrobots’, Hummus!’ en ‘Sideways’. Zie www.foodfilmfestivalede.nl. #ede #food #foodfilmfestival

De openingsfilm Wasted legt bloot hoe voedselverspilling (we gooien jaarlijks voor 1,3 miljard aan voedsel weg) rechtstreeks bijdraagt aan de klimaatverandering. Wasted laat zien hoe iedereen kleine veranderingen kan toepassen om zo een van de grootste problemen van de 21ste eeuw op te lossen. We zien hoe ’s werelds meest invloedrijke chef-koks met afval ongelooflijke gerechten weten te maken.

Voordat Wasted gedraaid wordt, wordt het FoodFilmFestival officieel geopend door Gerry Poelert, directeur Cultura. Vooraf een inleiding met fermentatie-specialist Christiaan Weij. Hoe kunnen we verspilling tegengaan. Is het een kwestie van minder kopen, of van anders produceren of koken?

Het volledige programma is te vinden op de website van Cultura Ede