Tiny Food Forest Panta Rhei Ede

bramen_meisje_04082011_0

Er komt een eetbaar minibos bij de basisschool @PantaRheiEde! Een klein bos met bomen en struiken waar eetbare vruchten en noten aan komen. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs over natuur, natuurlijke kringlopen en de herkomst van hun voedsel.

Basisschool Panta Rhei in Ede realiseert samen met IVN Het Groene Wiel dit Tiny Food Forest (mini-voedselbos)  op hun schoolplein. De school adopteert het bos en de leerlingen van de school worden de boswachters van het bos. Ze hopen in het najaar de eerste bomen en struiken te kunnen planten!

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Voor meer informatie zie: https://www.ivn.nl/tinyforest

Tiny Food Forest

Het Tiny Forest bij Panta Rhei is extra bijzonder omdat het een Tiny Food Forest wordt, een eetbaar minibos! In dit bos komen inheemse bomen en struiken waar eetbare vruchten en noten aan komen. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs over natuur, natuurlijke kringlopen en de herkomst van hun voedsel.

https://www.ivn.nl/het-groene-wiel/nieuws/tiny-food-forest-panta-rhei-ede

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X