Recept van Miss Beanie: Komkommer- pestorolletjes

Probeer je meer groente te eten? Kijk eens naar deze gezonde snack van #MissBeanie: komkommer-pestorolletjes. Een heel leuk recept met slechts drie ingredienten, met een groente uit het seizoen! #seizoensgroente #lekker #gezond #ede
gezonde-snack-komkommerrolletjes
Leuk recept van de website van Miss Beanie:
Heb je een moestuin? Dan is de kans groot dat je daar komkommerplanten in hebt staan! En dat snap ik helemaal. Het is een relatief makkelijk te kweken plant, en als je de plant blijft opbinden of ergens tegenaan laat groeien geeft ‘ie veel opbrengst op een relatief klein stukje grond. Ideaal!
Komkommer is vezelrijk en bevat veel vocht: dat is goed voor de stoelgang. Komkommer levert verder vitamineA, B1, B2, B6, B11, C, kalium en magnesium. En komkommer is goed voor je huid, vanwege de aanwezige siliciumdioxide.

De veelzijdige komkommer

Ik heb op mijn site al een recept gedeeld voor het inmaken van komkommers of om gazpacho (koude komkommersoep) te maken. Nu is het tijd voor een makkelijk en smakelijk snackreceptje met maar slechts drie hoofdingredienten! Ik vind het heerlijk om ’s avonds nog wat snacks te eten. En dan graag snacks die gezond zijn en bomvol smaak zitten. Als ik daarbij niet nog eens een uur in de keuken hoef te staan is dat ook heel prettig.

Je hebt nodig

voor 12 komkommerrolletjes
  • halve komkommer
  • pesto
  • 12 rijstvellen*
* Ik kocht een tijdje geleden kleinere rijstvellen; een ideale maat voor snacks. Het normale formaat werkt ook prima hoor.
* Van rijstvellen wordt de welbekende loempia gemaakt. Maar je hoeft die dus niet perse te frituren; even weken (zie uitleg) in water is voldoende!
komkommer-pestorolletjes-snack-recept
Dat de linten niet helemaal perfect zijn, geeft niet. Leg het groene randje aan de onderkant en leg vervolgens dakpansgewijs ca. drie linten erop.
Lees het hele recept op de site van Miss Beanie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X