3 tips: gezond en lekker eten in de vakantie!

3tips

Bijna op vakantie? Hierbij 3 tips voor gezond en lekker eten tijdens de zomervakantie voor het hele gezin, van Voeding in de Praktijk.

De zomervakantie staat voor de deur!  Niks hoeven en  samen leuke dingen doen. Heerlijk! Maar gezond eten schiet er dan wel eens bij in, wat kan helpen tijdens de zomervakantie?

Vast eetritme aanhouden : Zorg dat de vaste eetmomenten op een dag aangehouden worden. Dus ontbijt, lunch en avondmaaltijd, met twee of drie gezonde snackmomenten tussendoor.
Denk aan schaaltje yoghurt met vers fruit of gezellige fruitspiesjes zelfgemaakte waterijsjes van puree van vers fruit of gedroogd fruit zoals appeltjes, dadels, abrikozen

Voldoende drinken: Vooral voor kinderen is het heel belangrijk om met het warme weer goed te blijven drinken. Probeer niet te vaak limonade of zoete dranken aan te bieden. Water is meer dorstlessend. Om het water drinken aantrekkelijker te maken, kunt u bijvoorbeeld fruit erbij doen.
Lekker een waterkan vullen met bijvoorbeeld schijfjes citroen, schijfjes sinaasappels en paar blaadjes munt. Ziet er zomers en vrolijk uit. En het is nog lekker verfrissend ook!

Zomers weer vraagt om een gezellige BBQ! Een BBQ hoeft niet altijd ongezond te zijn.
Lekker om zelf het vlees of vis te marineren. Misschien heerlijke garnalen spiesjes gemarineerd in knoflook en citroensap? Of een filet lapje gemarineerd in sinaasappelsap en mosterd of yoghurt met knoflook of kerrie met kokosmelk? Goed om te weten dat voor kinderen bijvoorbeeld een halve hamburger al voldoende is. Ook zijn groenten heerlijk op de BBQ.
Denk aan kleurrijke groentespiesjes of een zonnige maiskolf! Wie heeft wel eens een hele bloemkool op de BBQ klaargemaakt? Haal de bladeren van de bloemkool, snijd de bloemkool niet in stukken maar laat het in zijn geheel. Verpak de bloemkool in een folie en leg het op de BBQ om te garen in eigen vocht. Wel regelmatig keren!

Fijne zomer allemaal!

Shan Chu, diëtist Voeding in de Praktijk

VindePlogoverkleind2_srcset-large

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X