Kan jouw kind al moestuinieren op school?

Kan jouw kind al moestuinieren op school?

Klasse Moestuin in Bennekom

Zou je graag willen dat jouw kind(eren) meer leren over moestuinieren? Met het project Klasse Moestuin van IVN Groene Wiel is dat mogelijk. Scholen kunnen zich weer inschrijven voor een moestuin in voorjaar 2019.

Als ouder kun je de Klasse Moestuin onder de aandacht brengen bij jullie school.
Klasse Moestuin is een uitgelezen manier om kinderen positief en actief in aanraking te brengen met gezond eten.

Als jouw school komend voorjaar gaat meedoen met Klasse Moestuin, is hulp van enkele ouders of begeleiders welkom. Vooral bij groep 1 t/m 6 is dit zeer wenselijk. Groep 7/8 kan misschien al wat zelfstandiger tuinieren.

Wat gaan we doen?
De leerlingen kweken hun eigen groenten van zaadje tot op hun bord.
We werken met groentesoorten die vóór de zomervakantie geoogst worden.

Per deelnemende school (één klas) is fijn:
–  3 of 4 begeleiders die elk 2 tot 4 uur per maand, leerlingen willen begeleiden bij het tuinieren in de periode maart – juli 2019
– 2 handige hulpen om in februari de moestuinbakken in elkaar te zetten en te vullen met grond.

(Nog) geen groene vingers? Geen nood!
Heb je nog weinig of geen moestuinervaring? Dat is niet erg. Er is een heel duidelijk handboek beschikbaar en medio februari 2019 is er een workshop van Het Groene Wiel over het schooltuinieren, ook voor ouders en begeleiders.

Wat vragen we?

Begeleiders: Je begeleidt de leerlingen in groepjes bij het tuinieren. We zaaien groentezaden in de bak volgens een uitgekiend systeem. Elke bak heeft 16 vakken, per vak zaaien we een groente. Je krijgt informatie over wat, wanneer en in welk vak, we per keer gaan zaaien. Het is de bedoeling om de leerlingen zoveel mogelijk zélf te laten doen. Jouw rol is hen te helpen waar dat nodig is.

Handige hulpen: De school krijgt 3 moestuinbakken als bouwpakket. De bakken moeten in elkaar worden gezet en gevuld worden met grond. De bakken plaatsen we kort voor de voorjaarsvakantie.

Wat je oogst:
– Lof en lekkere groentes.
– Enthousiaste leerlingen.
– Voedseleducatie in de praktijk

Wil je meedoen?
Geef aan bij je school dat Klasse Moestuin jou een zinvol project lijkt voor de school en wat je zelf zou willen bijdragen. Wil je meer weten, neem dan contact op met Eveline van Oudbroekhuizen van Het Groene Wiel via 0317 – 422 041 of e.van.oudbroekhuizen@ivn.nl.

Klasse moestuinen is een project van IVN Groene Wiel ism Gemeente Ede.

Meer informatie: Flyer Klassemoestuin ouders Ede 2019-1