Verslag jubileum FoodFloor

IMG_3868

28 juni vond de feestelijke 10e FoodFloor plaats. Pitchers en oud-pitchers poseren om dit jubileum te vieren. Ede.nieuws.nl was aanwezig en maakte er een leuk item van: een interview met Wim Vaessen, voorzitter Smaakstad Ede, over de FoodFloor, Toon Hermanshuis over de Toon Tuin en Astrant Ede over het vegan pop-up restaurant.

Carlo van Rijswijk maakte een aantal mooie foto’s:

 

Pitchers op deze 10e FoodFloor waren:

  • Studenten CHE (Johannes van de Linden/Max Waaldijk): presenteren hun onderzoek ‘Hulpverlening in Food: tussen wal en kip’. Hebben onderzoek gedaan naar de koppeling tussen Edese organisaties en het hulpprogramma van Eten Delen Ede waarbij via een website eten gedeeld kan worden. Zijn benieuwd naar wat studenten kunnen leren over het thema Food en eventuele stages.
  • Astrant Ede (Xander van Soelen/Twan Spierings): Vegan pop-up restaurant Ede. Hebben samen met Just Like Your Mum een succesvol vegan pop-up restaurant georganiseerd. Hebben plannen om vaker een vegan eetcafe te houden. Zoeken contacten en tips over lokaal voedsel.
  • Cultura (Hedzerd de Boer): Kunstfestival Groen Geluk, kom allemaal naar dit groene festival.
  • Sylvester van Ledden / Marieke Brouwer: ‘Samen spelen, samen plukken. Eetbaar Groen in de Lucas de Kockstraat’. Een eetbare straat in Maandereng, wil graag tips en contacten en een aanvraag doen uit het FoodFloor fonds.
  • M@de-delicious (Nunziella Koot): Catering, Kinderfeestjes, Kookworkshops, Ontbijtservice of Taart op afspraak. Gezonde maaltijden, persoonlijk bezorgd.
  • Healing Gardens/Toon Hermans Huis (Cees van den Heijkant / Ellen Wormgoor) : Healing Gardens in Ede, verslag van Toon Tuin, samen tuinieren voor een gezonde leefstijl.
  • Voedselbossen Ede (Maria van Maanen): de Plukapp-el, meld je aan als je geïnformeerd wil worden over de wildplukplekken van boomgaarden in Ede.
  • Sylvester van Ledden: Brandrood Vlees, Lokaal en Lekker. Zoekt afnemers voor van zijn eigen Brandrode kalfjes en zoekt grond om ze te laten opgroeien.
  • Herman Poos (Koppert Cress): Personalized Food: Lekker, beter, gezonder en op maat. Er zijn mogelijkheden om met DNA iemands smaakprofiel vast te stellen en zo naar ieders smaak gezond eten op maat aan te bieden. Eet gezonde kiemen van Koppert Cress om met meer smaak en minder zout te eten.
  • Stadsvarkens en Sayaguesa natuurvlees. Er kan weer Sayagueasa natuurvlees besteld worden, van koeien die lopen op de Planken Wambuis.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X