Pre-opening SmaakPark 2 juni

Pre-opening SmaakPark 2 juni

Op 2 juni heeft het SmaakPark, foodhal en culinaire belevenistuin op het kazerneterrein in Ede, een pre-opening. Er is van alles te doen, zie hieronder het bericht van SmaakPark.

Het kan je niet zijn ontgaan, de afgelopen maanden gebeurt er al van alles op het SmaakPark. De grote gymzaal wordt gebruikt voor diners voor grote groepen en er worden volop workshops gegeven en kleinschaligere etentjes georganiseerd. Daarmee gaan we – tot we aan de grote verbouwing gaan beginnen – lekker door. Wij vinden het de hoogste tijd om het SmaakPark te openen. Een feestje!

We doen dat op zaterdag 2 juni a.s. tussen 13.00-17.00 uur met een streekmarkt in de oude gymzaal van het SmaakPark. Je kan dan kennis maken met de telers en makers van lokale producten uit de Gemeente Ede en meteen je boodschappen voor het weekend doen. Er wordt ook gekookt met de streekproducten en die gerechten zijn te proeven.

Streekproducenten die aanwezig zijn: Makandra | Eco Fields | Jorisbrood | Remeker | Meester-Affineurs | Bio Boerderijwinkel De Hoge Born | In Goede Aarde | RotPot | CLARK voeding & vormgeving | Herenboeren Ede | Stadsvarkens

Natuurlijk is er ook van alles te doen!

Zo kan je je zelf op de markt aangeschafte RotPot vullen onder leiding van Sanne Zwart en fermenteer je daarmee een lekkere kimchi (in de workshopruimte tussen 13.45 en 14.45)

Claudia Arkesteijn (CLARK) vertelt je over tempeh en laat je zien hoe het gemaakt wordt. Een hamburger gemaakt van tempeh is te proeven bij de food-kraam in de SmaakHal (tempeh demo tussen 15.00-16.00 in de workshopruimte).

Annemarie Wolferink leert je alles over Botanicals: Wildplukken voor smaakmakers en hoe oude tradities op het moment herontdekt worden en in nieuwe vormen gegoten worden. Annemarie is tussen 13.30 en 14.30 uur te vinden in de lezingenruimte).

Om 16.00 uur staan we kort officieel stil bij de opening van het SmaakPark. Kom je ook? Leuk!