Stichting Smaakstad Ede over Eten Delen Ede bij Maatschappelijk Netwerk Ede

Op 15 maart was bij de bijeenkomst van Maatschappelijk Netwerk Ede het thema: ‘de verbindende kracht van ‘Food’. Bijna alle aanwezige maatschappelijke initiatieven hebben activiteiten rondom koken en/of samen eten of aandacht voor gezond eten. Eten speelt een belangrijke rol bij ontmoeting en verbinding tussen mensen in Ede. Er waren presentaties van Anne Otten (gemeente Ede) en Present Ede. Ook Wim Vaessen van Stichting Smaakstad Ede gaf een presentatie. Hij ging in op de projecten van Stichting Smaakstad Ede met speciale aandacht voor het project Eten Delen Ede.

Eten Delen Ede draait om het verbinden van mensen die graag koken en mensen die een verse maaltijd nodig hebben. Een speciaal onderdeel is het project’ Thuiskok voor extra hulp’ voor mensen die extra ondersteuning rond het avondeten kunnen gebruiken omdat ze tijdelijk of langer in een lastige situatie zitten. 

Twee studenten van de CHE gaan in Ede onderzoeken of en in welke vorm de organisaties uit het Maatschappelijk Netwerk gebruik willen of kunnen maken van deze  ondersteuning. Heb je interesse in Eten Delen Ede binnen je organisatie? Neem dan contact op met Max en Johannes: waaldijkmax @ gmail.com of johannesvanderlinden92 @ gmail.com. 

Zie ook www.etendelenede.nl.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X