Stadslandbouw avond over voedselbossen

09-the-seven-layers-of-a-forest-gardenOp woensdagavond 29 november organiseert Eetbaar Ede een interessante en leuke avond over een vernieuwend en duurzaam concept: het Voedselbos. Met als sprekers: Wouter van Eck van Foodforest Ketelbroek uit Nijmegen (www.facebook.com/foodforestketelbroek), het eerste Nederlandse voedselbos), Maria van Maanen van Initiatiefgroep Voedselbossen Ede (voedselbossenede.wordpress.com) en Hilda Weges van Stadslandbouw Nederland/Eetbaar Ede.

Voedselbossen

Voedselbossen zie je op steeds meer plaatsen. Het gaat om een aangelegd systeem van bomen, struiken en planten die gezond, lekker en heel divers eten opleveren. Door die aanleg ontstaat natuur, er komen insecten en vogels op af, het legt CO2 vast, vergt bijna geen onderhoud en levert gezond voedsel. Het kan qua opbrengsten zelfs concurreren met monoculteren. Wat zijn de mogelijkheden van een voedselbos en wat levert het op? De eerste spreker van de avond, Wouter van Eck van Voedselbos Ketelbroek, vertelt er meer over. Voedselbos Ketelbroek, vlakbij Groesbeek, is zeven jaar geleden gestart als eerste voedselbos van Nederland en levert inmiddels aan restaurants in Nijmegen.

Eetbare natuur in Ede

In Ede hebben we veel natuur en bos, maar leveren die bomen ook vruchten die we kunnen eten? Zou het niet leuk zijn als we in Ede pluktuinen, eetbare groenstroken of zelfs een echt voedselbos zouden krijgen? Van de situatie in Ede weet onze tweede spreekster, Maria van Maanen van Initiatiefgroep Voedselbossen Ede, meer. De initiatiefgroep wil voedselbossen en eetbare natuur stimuleren in de (stedelijke) omgeving van Ede. Initiatiefgroep Voedselbossen vertelt meer over de projecten en wensen van initiatiefgroep Voedselbossen Ede. Ook geeft ze tips over het toepassen van de principes van het voedselbos in je eigen wijk, buurt of tuin, zodat je alvast kunt beginnen met je eigen eetbare tuin. Hilda Weges vertelt meer over de ontwikkelingen rondom Stadslandbouw Nederland.

Stadslandbouwavond 29 november

Heb je interesse? Kom dan woensdagavond 29 november naar de bijeenkomst van Eetbaar Ede in Het Oude Politiebureau, Breelaan 2a, Ede. Inloop vanaf 19.30. Aanmelden kan via eetbaarede@outlook.com.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X