Herenboeren Ede informatie bijeenkomst 1 november

Weten waar je eten vandaan komt, wie wil dat nou niet? Een groep Edenaren wil dat in Ede ook mogelijk maken. Zij willen met een groep huishoudens samen een Herenboerderij beginnen: samen duurzaam voedsel produceren. Dit willen ze doen door samen een cooperatie op te zetten, grond te pachten en een boer aan te nemen. Er ontstaat dan een heel bijzonder boerenbedrijf. De leden zijn eigenaar, klant, producent en consument van de producten die de boerderij voortbrengt. In de gangbare landbouw zijn de meeste bedrijven gespecialiseerd, maar een Herenboerderij produceert tientallen verschillende soorten groenten, fruit, vlees en eieren. En de leden van de cooperatie beslissen zelf wat er geproduceerd wordt en op wat voor manier!

Herenboeren Ede wil dit doen uit de overtuiging dat het runnen van een kleinschalig gemengd coöperatief boerenbedrijf meerwaarde heeft. Herenboeren streven naar goed en vitaal bodemleven dat de duurzame productie van goed voedsel dichterbij brengt. Ze willen samen met de natuur en met zo min mogelijk externe input goed, gezond en bovenal lekker eten produceren.

Op termijn wil een Herenboerderij zelfvoorzienend zijn in bijvoorbeeld zaad, diervoeding en energie. En een Herenboerderij wil een alternatief bieden voor de gangbare voedselketen. Door die zo kort mogelijk te houden, weet iedereen precies waar zijn of haar eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Ben je geïnteresseerd geraakt? Of wil je meedoen met Herenboeren Ede? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 1 november in het Raadhuis van de gemeente Ede. Er is een algemene informatiebijeenkomst voor mensen die voor de eerste keer komen en een verdiepingsbijeenkomst over biologisch en natuurinclusief boeren voor mensen die al een keer eerder naar een informatiebijeenkomst zijn geweest. Aanvang 20.00 uur. Aanmelden kan via info@ede.nl. Zie ook www.herenboerenede.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X