Pitchers op de 8e editie van de FoodFloor

FoodFloor 8 gaat over lokale producten en nieuwe wegen van land naar klant. Wie pitchen er deze 8e editie van de FoodFloor?

Albert Heijn regio Ede, Marcel ’t Hoen: Lokaal bij Albert Heijn.
Bidfood
, Peter Terwindt: Horeca & Streekproducten: kansen genoeg.
Boerenhart, Pieter Vink: Lokaal is het helemaal.
Brandrood Kaas, Arjen Schermer: Mooi Ede, Lekker Brandrood.
Ecofields, Bart Boon: Een duurzaam verhaal.
Erffood, Marjolein te Grotenhuis: Culinair erfgoed.
Erkend (Veluws) Streekproduct, René de Bruin (SSPN): ‘Echt Veluwe’ – kwaliteitsimpuls voor de streek!
GIJS Streekproducten, Wouter Eijbaard: Streekselecties.
Herenboeren Ede i.o., Janneke Blijdorp: Samen op natuurinclusieve wijze voedsel produceren.
LTO/Gemeente Ede/Merkencoop, Gerald Deetman: Lokale waar voor de Edenaar.
Regio FoodValley, Marieke Peterson: Regionale krachten bundelen.
Stichting Stadsvarkens, René van Geneijgen: Korte voedselketen met Stadsvarkens.
Ziekenhuis Gelderse Vallei, Anja de Roder: Gastvrije zorg.

Brandrood Kaas (biologische kaas van het Brandrode rund, landgoed Kernhem) en Ecofields (biologisch kalfs- en rundvlees, uit Wekerom) vertellen het verhaal van producenten van lokale producten uit onze regio.

Albert Heijn regio Ede, Boerenhart, Erkend Veluws Streekproduct, GIJS Streekproducten en Regio FoodValley  vertellen meer over de interesse voor streekproducten, hoe groot is die nou echt? En hoe groot is de interesse voor producten uit onze eigen regio?

Bidfood en Ziekenhuis Gelderse Vallei kunnen, als grotere afnemers, meer vertellen over het afnemen van streekproducten op wat grotere schaal.

Stichting Stadsvarkens en Herenboeren Ede i.o. zijn consumenten cooperaties, die direct leveren aan hun eigen leden. Stichting Stadsvarkens houdt een aantal varkens in Veldhuizen, en levert dat varkensvlees aan de leden van hun cooperatie. En in oprichting is Herenboeren Ede. Zij willen ook een coöperatie oprichten, om met 200 gezinnen een boerenbedrijf te beginnen en zo hun eigen voedsel te produceren. Allemaal nieuwe wegen van land naar klant!

Kom ook luisteren en netwerken op de FoodFloor van 4 oktober. Na de pitches is er ruim de tijd om na te praten en nieuwe interessante partners te ontmoeten.

Uiteraard kunt u ook proeven wat onze regio te bieden heeft! Boerenhart heeft diverse hapjes samengesteld, met de volgende lokale producten:

Brood van Bakker Piet
Beenham van het Vallei Varken
Remeker kaas uit Lunteren
Geiten kaas van boerderij de Groote Stroe uit Stroe
Brandrood kaas uit Lunteren
Binnenvelds goud van Vleesboerderij het Binnenveld
Yoghurt van Boerderij de Kleine Hope uit Scherpenzeel
Bitterbal van Boerderij Ecofields uit Wekerom.

We hopen u te zien op 4 oktober om 20.00 uur in Cultura!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s