FoodFloor 4 oktober. Een nieuwe weg van land tot klant?

De weg van land tot klant loopt niet meer automatisch via een bezoekje aan de (super)markt. Steeds vaker wordt eten thuisbezorgd, soms gratis of in de vorm van maaltijdboxen. Consumenten zijn lid van een coöperatie, verbouwen groente in een (buurt)moestuin of halen hun voedsel zelf  op bij een boerderij. Streekproducten worden steeds populairder.

Tegelijkertijd zijn er in de regio Ede veel lokale producenten die op zoek zijn naar manieren om meer klanten te bereiken. Hoe brengen we deze twee ontwikkelingen samen? Wat gebeurt er al in de regio Ede om de keten van land tot klant te verbeteren en wat kan er nog verbeteren?

Zijn er bijvoorbeeld verbindingen te leggen tussen aan de ene kant producenten en aan de andere kant groothandels, restaurants, zorginstellingen en bezorgdiensten? Waarom liggen er in de supermarkten weinig tot geen streekproducten? Het doel van de volgende FoodFloor is om partijen uit de regio Ede bij elkaar te brengen en te zorgen voor een kortere weg van land tot klant, gezond voedsel en minder voedselkilometers.

Deelname, pitchen en proeven

Heeft u  interesse in deze nieuwe ontwikkelingen, dan bent u van harte welkom op de volgende FoodFloor op woensdagavond 4 oktober in Cultura te Ede om 20.00 uur.
Op de FoodFloor zullen diverse pitches gegeven worden waarna partijen contacten kunnen leggen tijdens de netwerkborrel. Bent u zelf actief als lokale producent of in een coöperatie van samenwerkende consumenten? Of bent u werkzaam in de detailhandel of groothandel, in een restaurant of zorginstelling en heeft u interesse in streekproducten?

Dan nodigen we u van harte uit om ook deel te nemen aan de FoodFloor. U kunt een korte pitch geven van 3 minuten of alleen luisteren en deelnemen aan de netwerkborrel. Neem contact op met henk@dorpenlandadvies.nl voor meer informatie of om u op te geven als pitcher.

Uiteraard zullen tijdens deze FoodFloor de lokale producten niet ontbreken en kunt u proeven wat de regio Ede zoal te bieden heeft!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X