Uitnodiging stadslandbouw Nederland, 7 juni 2017

Uitnodiging stadslandbouw Nederland, 7 juni 2017

Stadslandbouw is volop in ontwikkeling. Een mooie ontwikkeling! Want behalve voedsel van dichtbij levert het telen van eten in en rond de stad nog veel meer voordelen op.

Pioniers in gemeenten hebben de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan en uitgewisseld in het Stedennetwerk Stadslandbouw.
Stadslandbouw Nederland wil deze kennis bundelen, borgen en verder verdiepen, verbreden, kruisbestuivingen zoeken, verbinden, inspireren en delen. Digitaal, via educatie en regionale living labs. Als we daarin met elkaar samenwerken, kunnen we echte stappen maken naar een ander voedselsysteem en een gezonde, groene leefomgeving.

De vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling werkt hiervoor samen met een groot aantal enthousiaste partners, die stedelijk voedsel vooruit willen helpen.Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor (RVO).

Stadslandbouw is volop in ontwikkeling. Een mooie ontwikkeling! Want behalve voedsel van dichtbij levert het telen van eten in en rond de stad nog veel meer voordelen op.

Pioniers in gemeenten hebben de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan en uitgewisseld in het Stedennetwerk Stadslandbouw.
Stadslandbouw Nederland wil deze kennis bundelen, borgen en verder verdiepen, verbreden, kruisbestuivingen zoeken, verbinden, inspireren en delen. Digitaal, via educatie en regionale living labs. Als we daarin met elkaar samenwerken, kunnen we echte stappen maken naar een ander voedselsysteem en een gezonde, groene leefomgeving.

De vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling werkt hiervoor samen met een groot aantal enthousiaste partners, die stedelijk voedsel vooruit willen helpen.Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor (RVO).

Voor wie?
Ben je actief bezig met stadslandbouw binnen jouw bewonersorganisatie, de overheid, het onderwijs, bedrijfsleven, waterschap, centrum voor natuur- en milieueducatie, (zorg)organisatie of onderzoeksinstantie? Wil je stappen zetten om op te schalen? Ben je aan de slag met het verkorten van de voedselketen of met stedelijk voedselbeleid? Wil je inspiratie opdoen om je eigen initiatief of bedrijf verder te brengen? Of wil je jouw kennis, kunde en ervaring delen met anderen? Dan ben je van harte welkom om aan te sluiten.

Programma

  • 12.30 uur  Ontvangst met koffie en thee
  • 13.00 uur  Aanvang
  • 13.15 uur  Ton Duffhues, Waarden van het land, HAS Den Bosch over het belang van een andere kijk op voedsel en de rol die stadslandbouw daarin kan spelen.
  • 14.00 uur  Jean Eigeman, bestuurlijk moderator vereniging GDO over Stadslandbouw Nederland. Kantelpunt: voorbij de hype naar een nieuw perspectief
  • 14.15 uur  Interactie met thee en koffie
  • 14.30 uur  Zicht op de Zwolse Stadslanderijen met Jos van Leussen & Petra van de Kop
  • 15.00 uur  Livinglab: aan de slag rond levende thema’s uit de Zwolse praktijk. Op een energieke interactieve manier gaan we met elkaar in gesprek, om ervaringen en lessen te delen, krachten te bundelen en samen stappen te zetten.
  • 16.30 uur  Hoe gaan we verder met elkaar?
  • 17.00 uur  Drinks en agenda’s

Locatie
Onze startbijeenkomst vindt plaats op DOEpark Nooterhof, Goertjesweg 1, 8013 PA Zwolle, nabij het Centraal Station. Hier vind je een routebeschrijving.

Aan deze startbijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Onderstaande partijen zijn betrokken bij de opstart van Stadslandbouw Nederland. Je kunt je ook aansluiten. Mail naar info@stadslandbouwnederland.n