Programma voorjaarsbijeenkomst 29 maart (20.00 uur Heidebrouwerij)

Voorjaarsbijeenkomst stadslandbouw 2017, 29 maart om 20.00 uur in de Heidebrouwerij, nieuwe Kazernelaan 2 (gebouw 3).

Programma
20.00 – 20.45: Voorstelrondje en inleiding door Tom de Koning van stadslandbouwproject Mooieweg in Arnhem (zie hieronder voor meer informatie)
20.45-21.00: Pauze
21.00- 22.00: Na de pauze zal Marit Rietveld van de Gemeente Ede ingaan op de mogelijkheden voor het starten van een buurtmoestuin in Ede. Ook zullen mensen aanwezig zijn met uitgebreide teeltkennis voor meer praktische vragen waar u tijdens het groeiseizoen tegenaan kan lopen, zoals ziektes e.d. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaring.  De avond is bedoeld voor vrijwilligers en trekkers van van een buurtmoestuin initiatief en voor mensen die interesse hebben in het opzetten van of meedoen aan een buurtmoestuin.

Stadslandbouwproject  Mooieweg Arnhem

Aan de Mooieweg in Rijkerswoerd in Arnhem bestaat ruim een half jaar een stads- en volkstuin waar groente en fruit worden verbouwd. De opbrengst gaat voor een deel naar de Voedselbank. Het project wordt deels gerund door vrijwilligers en deels door mensen met een dagbesteding.

Inmiddels bestaat de stichting stadslandbouw Mooieweg uit ruim dertiger vrijwilligers die zaaien, wieden, verbouwen, planten en oogsten. Er zijn al volop tomaten, pompoenen, paprika, en aardappelen geoogst. De helft van de opbrengst gaat naar Voedselbank Arnhem en omstreken, de andere helft is voor de mensen die het onderhoud voor hun rekening nemen. Heel bijzonder is dat een deel van de stadstuin bestaat uit een zorgtuin. Een afgesloten gedeelte waar mensen werken die speciaal begeleid worden.

“Voor de komende drie jaar zijn er donaties toegezegd van verschillende Arnhemse fondsen. Het hele project wordt gerund door de Stichting Stadslandbouw Mooieweg samen met de Zorgtuin en worden ondersteund door de Korenmaat, Dullertsstichting, Rabo Foundation, de Voedselbank, Presikhaaf Bedrijven, stichting Kweekland en de gemeente Arnhem. Kern van dit verhaal is dat de gemeente geen opdrachtgever en ook geen controleur is op de uitvoering. De gemeente wil alleen de partijen met elkaar verbinden. En dat is gelukt met dit stadslandbouwproject,” aldus Chris Wallis.

Meer informatie over Mooieweg in Arnhem: https://www.arnhem.nl/stad_en_wijken/projecten/energie_made_in_arnhem/Voorbeeldige_gemeente/chris_wallis_ook_stadslandbouw_leeft_in_Arnhem

Deelname aan de voorjaarsbijeenkomst is gratis. Graag vooraf even aanmelden via een mail aan eetbaarede@outlook.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X