Pawpaw bomen, foodbattle en meer  op Foodfloor 5 oktober 2016

Pawpaw bomen, foodbattle en meer op Foodfloor 5 oktober 2016

Afgelopen woensdag 5 oktober, was alweer de vijfde editie van de Foodfloor in Cultura. Dit keer met als thema duurzaamheid. Mooie initiatieven en hulpvragen kwamen weer voor het voetlicht. Bijvoorbeeld van Bert Bouwhuis die grond zoekt voor het opzetten van een kwekerij in pawpawbomen, een tropische vrucht die ook hier in de regio kan groeien. De gemeente Ede betrok de aanwezigen bij het idee voor het opzetten van een pluktuin bij het stadhuis, en bij een foodbattle om voedselverspilling tegen te gaan dit najaar. Deelnemers zijn welkom!

Martijn Stuiker van Happyland nodigt iedereen uit om mee te denken over het vervolg op het voedseleducatienetwerk en René de Bruin is bezig met een regio variant op het erkend streekproduct, het Veluws erkend streekproduct. Duurzame producenten uit de regio kunnen zich aansluiten. De wens is om zo ook meer invloed te krijgen op de kwaliteit van het landschap.

Tot slot presenteerde Marcel Vijn van de WUR het rollenspel stadslandbouw, een methode om bij besluiten over stadslandbouw alle aspecten mee te nemen. Niet alleen de kant van natuurbeheer, maar bijvoorbeeld ook vastgoed, gezondheid, zorg en welzijn. Op HBO opleidingen inmiddels al veel gebruikt!

Kortom, veel initiatieven rondom food in de gemeente Ede. Bent u er de volgende keer ook bij? De volgende Foodfloor is in februari 2017, met als thema gezondheid.