2 juni FoodFloor over voedselonderwijs

2 juni FoodFloor over voedselonderwijs

Op donderdagavond 2 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur is de volgende editie van FoodFloor in Cultura in Ede. Een beproefd concept waar Edese foodideeën worden gepitcht en indien mogelijk direct wordt geholpen met de uitvoering. Het thema van deze Foodfloor is voedselonderwijs. Een wormenhotel… met de klas naar de boerderij of tomaatjes uit de eigen schoolmoestuin? Niets is te gek op de FoodFloor over voedselonderwijs!

Iedereen die aan de slag wil met voedseleducatie in of met het primair onderwijs in Ede is van harte uitgenodigd. Op deze avond kunt u inspiratie opdoen, een initiatief delen en de samenwerking opzoeken voor uw eigen ideeën. Daarnaast is er een kleine infomarkt waar u kennis maakt met lokale initiatieven op het gebied van voedselonderwijs.

Thema’s en lokale partijen op de bijeenkomst zijn onder meer:

  • Boerderijeducatie, door LTO Ede, AJK en ANV Binnenveld
  • Smaaklessen op school door WUR
  • Schooltuinen door IVN Het Groene Wiel
  • Smaakpark in Ede door Puur-e
  • Wormenhotels in de klas door Wortels in onderwijs

De Stichting Smaakstad Ede en ‘Eetbaar Ede’ zijn het brein achter de FoodFloor. Sinds dit voorjaar organiseren zij ieder seizoen een avond in Cultura voor iedereen die interesse heeft in Food en alles wat daarmee te maken heeft. De FoodFloor avonden zijn een ontmoetingsplek om interesses te delen, activiteiten af te stemmen en elkaar enthousiast te maken voor nieuwe initiatieven.

FoodFloor stelt voor veelbelovende initiatieven een financiële tegemoetkoming ter beschikking. Een aanvraagformulier kan worden aangevraagd via info@foodfloor.nl nadat het idee op de FoodFLoor is gepitcht tijdens een bijeenkomst in Cultura .