Eerste Foodfloor Ede met Pierre Wind

Eerste Foodfloor Ede met Pierre Wind

Op woensdag 10 juni organiseren stichting Smaakstad Ede en kerngroep Eetbaar Ede samen een eerste FoodFloor bijeenkomst in Cultura in Ede (aanvang 20:00 uur). Iedereen die interesse heeft in lekker eten en nieuwe initiatieven rondom voeding is van harte welkom. Het is de bedoeling dat burgers, bedrijven en instellingen elkaar leren kennen.

Deze eerste FoodFloor wordt opgeluisterd met een bijzonder verhaal van schrijvende kok en televisiester Pierre Wind. Al jaren is Pierre (samen met o.a.  het Voedingscentrum, Universiteit Wageningen en Innovatie netwerk Agro en groene ruimtes) bezig met zijn didactische smaaklessen, die op vele basisscholen worden gegeven.  Het is dan ook  fantastisch dat het Ministerie van EZ de smaaklessen hebben omarmd. Zijn ideaal is dat de smaaklessen verplicht worden op alle basisscholen in Nederland.

De FoodFloor bijeenkomst biedt alle aanwezigen een uitgelezen mogelijkheid om een geïnteresseerd publiek van hun activiteiten op het gebied van Food op de hoogte te stellen. Dat alles door middel van een korte pitch en in een informele setting. Pitches duren enkele minuten en wie iets te melden heeft kan zich verzekeren van spreektijd door zich van te voren aan te melden bij  info.ede@groenhorst.nl of op de avond zelf bij één van de organisatoren. Inmiddels zijn er verschillende aanmeldingen voor een pitch, zo zal Roel Mosterd zijn plannen met de smaak van Van Gogh toelichten en Ellen Out vanuit Groen Links de plannen voor schooltuinen in Ede voorleggen.

De toegang is gratis. Wij stellen het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt bij  info.ede@groenhorst.nl .

Elk seizoen wordt een FoodFloor bijeenkomst georganiseerd als een wervend platform waarop de bewoners van Ede en omstreken op het gebied van Food, elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen bedenken, afstemmen en bekendmaken.

De Stichting Smaakstad Ede en Eetbaar Ede  hebben besloten de FoodFloor gezamenlijk te organiseren. Met de FoodFloor wordt alle Edenaren, organisatoren van evenementen (die o.a. vorig jaar door  “Ede, Hoofdstad van de Smaak 2014” zijn ontstaan) en andere Food enthousiastelingen en belangstellenden een ontmoetingsplek geboden.

Bij de FoodFloor hoor je leuke en inspirerende verhalen van interessante mensen, je vindt er een geïnteresseerd  publiek voor je eigen foodactiviteit en je ontmoet er gelijk gestemden  waarmee je ervaringen kunt delen en wie weet weer iets nieuws kunt starten.

De doelstelling van stichting Smaakstad Ede is het ontwikkelen en promoten van de gemeente Ede als toonaangevende foodgemeente in Nederland. De kerngroep Eetbaar Ede staat voor stadslandbouw en wil daarmee een positieve bijdrage leveren aan de sociale kwaliteit,  de gezondheid en de lokale economie van Ede.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Vaessen  (0318-452222; w.vaessen@essensor.nl ) of met Hilda Weges (06-52405801; hilda.weges@chello.nl )