6 juni 2015 - Edese Dag van de Stadslandbouw

6 juni 2015 – Edese Dag van de Stadslandbouw

Een middagje op pad langs een eetbare (speel)tuin, belevingstuin en kinderboerderij, sociale moestuin, volkstuinen en locaties waar u zelf met stadslandbouw kunt beginnen Dat kan tijdens de Publieksdag Stadslandbouw op zaterdag 6 juni tussen 14.00 en 16.30 uur.

slb_PD_15_001

Een landelijk evenement die we dit jaar voor de eerste keer in Ede organiseren: http://www.dagvandestadslandbouw.nl/publieksdag/index.php

Alle stadslandbouwlocaties zijn door EetbaarEde op de kaart gezet: http://www.eetbaarede.nl/alle-lokaties. Tijdens de publieksdag bent u op een aantal van deze locaties van harte welkom, mag u rondkijken en krijgt u informatie over de mogelijkheden om zelf een (buurt)moestuin te beginnen of zelf mee te doen (bv als vrijwilliger). Ook worden er op de locaties activiteiten georganiseerd. U kunt hier gratis aan deelnemen. Laat u verassen en kom langs op een van de volgende locaties:

Moestuin Sociaal Pension – Nieuwe Kazernelaan 4,  Ede
Sinds de zomer van 2014 is er een sociale moestuin voor mensen met een krappe beurs op het kazerneterrein. Het Leger des Heils heeft hiervoor een groot stuk braakliggende grond te leen aangeboden. Daarbij is ook een waterpunt en een grote kas inbegrepen. Momenteel zijn er verschillende amateur tuinders die van de tuin gebruik maken. Zij zijn aanwezig om het verhaal achter deze tuin te vertellen.

Kinderboerderij De Oude Hofstede – Bovenbuurtweg 35, Ede
Op kinderboerderij De Oude Hofstede zijn de leukste dieren,  maar ook diverse eetbare planten te bewonderen. De boomgaarden leveren appels voor sap: wees er snel bij, want het is snel uitverkocht! Verder is er een boerenkraam met streekproducten uit het Binnenveld. Onze “Belevingstuin” is een mooie moestuin met vele bloemen, waar ook een groot insectenhotel te vinden is. In de kas kweken we planten voor de plantjesmarkt op. Het erf grenst aan het Groen Leefpark van de Kenniscampus. Meer info: http://www.deoudehofstede.nl/  Opgelet: bezoekers kunnen op deze locatie vanaf 15.30 uur terecht.

Tuinenpark De Koekelt – Inschoterweg 1, Ede Tuinenpark
De Koekelt bevindt zich naast het spoor in het Peppelensteeggebied en grenst aan het Veldhuizerbos, in de wijk Ede-Veldhuizen. In 2012 is het complex gerenoveerd tot een multifunctioneel tuinenpark met 150 tuinen. Het clubhuis, ’t Veldhuus, neemt een centrale plaats in binnen het park. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen. De tuinders zullen u graag vertellen over het complex en hun tuin. Meer info: http://www.vat-ede.nl/pages/sub/8/Tuinenpark_De_Koekelt.html

Eetbare Speeltuin – Derkinderenstraat, Ede
Een reguliere speelplaats aan de Derkinderenstraat in de Maandereng  is omgetoverd tot een eetbare speeltuin. Naast de speeltoestellen is er een levende wilgen iglo en zijn er diverse gewassen zoals bessenstruiken, fruitbomen en aarbeien. Zo spelen kinderen met elkaar in een omgeving waar ze bekend raken met natuur en het groeien van fruit aan de bomen en struiken. Kinderen leren zo de natuur en voedsel(productie) te waarderen als vanzelfsprekend. Tijdens de publieksdag is er voor buurtbewoners en belangstellenden een kleine kleedjesmarkt. Daarnaast zijn de kinderen bezig in de moestuin

stadslandbouw_pd_180x150