Een krachtige start

Een krachtige start

Wat een mooi jaar hebben we achter ons gelaten! Een jaar waarin duidelijk is gebleken dat het onderwerp “food” leeft in de gemeente Ede. Diverse initiatieven, markten en een paar mooie en goed bezochte evenementen. Evenementen die in 2015 ook weer terug komen wegens groot succes!

Daarnaast zijn er diverse projecten opgezet in het kader van stadslandbouw. Eetbare tuinen, balkontuintjes maar ook bijvoorbeeld het Groen Leefpark achter het Groenhorst College. Zomaar enkele voorbeelden. Alle initiatieven die bij ons bekend staan natuurlijk elders op deze website!

Vele activiteiten van Ede, Hoofdstad van de Smaak werden gecoordineerd door een overkoepelende stichting, Stichting Smaakstad Ede. Een stichting met vele raakvlakken met EetbaarEde. Beide partijen zijn eens verkennend om de tafel gaan zitten en dat smaakte naar meer!

Inmiddels hebben we nog een bijeenkomst gehad en ook die was zeer vruchtbaar. Beide organisaties gaan wat meer gezamelijk optrekken. Stichting Smaakstad Ede is meer evenement-organisatie ondersteunend gericht waar EetbaarEde zich juist meer richt in de ondersteuning en opzetten van stadslandbouwprojecten. Samen kunnen we Ede dus echt als Smaakstad neerzetten op de Nederlandse kaart, ook na 2014.

Gezamelijk is de wens uitgesproken om een FoodCafe op te zetten. Een avond waarin beide organisaties kunnen vergaderen, geinteresseerden in een soort inloop spreekuur ons kunnen aanspreken etcetera. Zo’n avond kan bijvoorbeeld worden ingericht in een bepaald thema aangevuld met bijvoorbeeld een spreker of workshop. Over de exacte opzet zullen wij jullie uitgebreid informeren zodra we een en ander duidelijker kunnen formuleren.

Zo’n Foodcafe vraagt om organisatie en input van Ideeën. Ben jij degene die ons hierin wil helpen? We vernemen graag van je!