18 nov | Boomplantdag bij voedselbos De Driesingel in Lunteren

Zaterdag 18 november organiseert voedselbos De Driesingel in Lunteren een boomplantdag. Het is Treevember, de maand waarin alle aandacht naar bomen en voedselbossen gaat. Het tweede plantseizoen voor dit voedselbos staat voor de deur. Na de eerste aanplant in het vroege voorjaar wordt nu de tweede lichting aangeplant en iedereen is welkom te komen helpen!

De initiatiefnemers, Robert van der Hoop en Taco Ruighaver, nodigen iedereen uit: “Kom langs op 18 november en plant met ons mee. Het wordt een leuke dag, we leggen ook uit wat onze plannen met het voedselbos zijn. Deze voormalige mais- en bietenakker op de hoek van de Meulunterseweg en de Vijfsprongweg wordt een gevarieerd bos, met grote biodiversiteit. Na een jaar of zeven kunnen er heel veel verschillende vruchten, noten, kruiden, paddenstoelen geoogst worden.”

De plant begint rond een uur of 10 en en duurt tot ongeveer 5 uur. Voor eten en drinken en kampvuur na afloop wordt gezorgd. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: tacoruighaver@hotmail.com.

Bericht van: https://www.lunteren.com

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud