17 nov 2023 | Rondleiding en bomen planten bij Voedselbos ’t Lage Veld in Lunteren


Voedselbos ’t Lage Veld doet mee aan Treevember. De maand waarin alle aandacht naar bomen en voedselbossen gaat.

Op 17 november organiseert voedselbos ’t Lage Veld in Lunteren een open middag met rondleiding en om samen bomen en struiken planten. Iedereen is welkom. Het voedselbos krijgt een upgrade met nieuwe aanplant en daarnaast staat er een rondleiding en een gezellig kampvuur op het programma.

Kom langs op 17 november, laat je inspireren en plant mee. ’t Lage Veld zoekt steun om het voedselbos uit te breiden en is een crowdfunding begonnen. Zo kunnen ze onder andere een nieuwe aanplant bekostigen en activiteiten organiseren. Je kunt doneren tot en met 1 november en zelf meehelpen met bomen planten.

Treevember is een initiatief van stichting The Pollinators. The Pollinators zet zich in voor het welzijn van bestuivende insecten. Voedselbossen laten zien dat een hoge mate van biodiversiteit en voedselproductie prima hand in hand gaan. Tijdens Treevember (November is Treevember) zijn er activiteiten in voedselbossen in Nederland en België om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken, te betrekken en samen bomen te planten. Handen uit de mouwen, veel leren over het wel en wee van een voedselbos en samenzijn met andere geïnteresseerden uit de buurt.

Op 17 november om 15.00 uur start de rondleiding. Om 16.00 steken we gezamenlijk de handen uit de mouwen en planten we bomen en struiken, maken heggen vrij en leggen toekomstige bloemenranden aan voor bestuivende insecten. Om 17.00 sluiten we af bij het kampvuur waar een hapje en een drankje natuurlijk niet ontbreken. Aanmelden kan via ylvie@ylviefros.nl.

Kijk op treevember.nl voor meer info, plant mee en steun je lokale voedselbos met een donatie. De crowdfunding link voor voedselbos ’t Lage Veld is: https://tinyurl.com/2jx2gdwg

The Pollinators streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar. Voedselbossen zijn een ideale habitat voor onze bestuivende vrienden en een antwoord op veel van de hedendaagse uitdagingen. Dankzij de hulp van Natuurhuisje helpen The Pollinators de voedselbossen beweging met de Treevember campagne.

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud