14 december | FoodFloorEde: versterk de verbinding tussen boer en consument

De verbinding tussen boer en consument zou veel beter kunnen, begrip voor en kennis van elkaars situatie is belangrijk voor de voedseltransitie die we nodig hebben. In eerder FoodFloor bijeenkomsten en in gesprek met lokale ondernemers hebben we gemerkt dat producenten niet altijd gemakkelijk gaat de consument kunnen bereiken. Waar moet je rekening mee houden als producent? Er zijn verschillende uitdagingen. Tijdens de FoodFloor van 14 december duiken we in een aantal van deze uitdagingen met oa Suradj Hiralal van Oost NL.

Programma:

 • Aanvang: 19.30 uur
 • Informatie over de locatie: ROOTS Innovation Hub, een unieke locatie voor startende ondernemers in de regio Foodvalley. In twee voormalige kazernegebouwen op het World Food Center terrein in Ede kunnen startende ondernemers kantoor ruimte huren tegen gunstige voorwaarden.
 • Inleiding door Suradj Hiralal van Oost NL. Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. In opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat versterken zij de regionale economie. Ze laten ondernemers die bijdragen aan maatschappelijke oplossingen duurzaam innoveren, investeren en internationaliseren. Suradj gaat vanuit Business Model Canvas in op veel voorkomende problemen bij Start-ups, zoals het organiseren van klantenbinding, het vinden van de juiste klanten en het leren kennen van je klanten. Met voorbeelden van korte keten ondernemers.
 • Gesprek over de uitdagingen die er liggen voor nieuwe ondernemers in de lokale voedselketens. De volgende lokale startups zullen o.a. aanwezig zijn:
  Fast good meals / afhaalmaaltijden van streekproducten in snackautomaten
  Urban Funghi / oesterzwammen en shi-take productie in leegstaande gebouwen in Ede
  Microgreens / microgroenten voor lokale markt in Ede
  Been Bean / tempe van lokale ingredi├źnten
  LinkeSoep / plantaardige pop-up catering met streekproducten
 • Napraten en netwerken bij een drankje

Woensdagavond 14 december vanaf 19.30, bij ROOTS Innovation Hub op het World Food Center terrein, Nieuwe Kazernelaan 2-D42, 6711 JC Ede.

Opgeven kan via info@foodfloor.nl.

X