
De verbinding tussen boer en consument zou veel beter kunnen, begrip voor en kennis van elkaars situatie is belangrijk voor de voedseltransitie die we nodig hebben. In eerder FoodFloor bijeenkomsten en in gesprek met lokale ondernemers hebben we gemerkt dat producenten niet altijd gemakkelijk gaat de consument kunnen bereiken. Waar moet je rekening mee houden als producent? Er zijn verschillende uitdagingen. Tijdens de FoodFloor van 14 december duiken we in een aantal van deze uitdagingen.
Programma:
- Aanvang: 19.30 uur
- Welkom door gastheer FoodX, de nieuwe internationale ontmoetingsplek voor innovatoren in agrifood (in ROOTS Innovation Hub op het World Food Center terrein)
- Startup uitdagingen en voorbeelden uit korte ketens.
Suradj Hiralal, ontwikkelingsmaatschappij Oost NL (ondersteunen maatschappelijke ondernemers bij duurzaam innoveren, investeren en internationaliseren) - Hoe vergroot je de aantrekkelijkheid van lokale (vers)producten?
Pauline Martel van biologische no-dig Tuinderij Lichtveen - Inspirerende voorbeelden van verbindingen tussen producent en consument.
Elske Hageraats, boerin en onderzoeker - Proeverij van een aantal aanwezige lokale producten met toelichting van de producenten.
- Gesprek over de uitdagingen die er liggen voor nieuwe ondernemers in de lokale voedselketens.
Hoe zorgen we ervoor dat een duurzaam/lokaal product ook een aantrekkelijke en gemakkelijke keuze is? Wat is daarvoor nodig? - De volgende lokale startups zullen o.a. aanwezig zijn:
– Fast good meals / afhaalmaaltijden van streekproducten in snackautomaten
– Urban Funghi / oesterzwammen en shi-take productie in leegstaande gebouwen in Ede
– Microgreens / microgroenten voor lokale markt in Ede
– Been Bean / tempe van lokale ingrediënten
– LinkeSoep / plantaardige pop-up catering met streekproducten - Terugkoppeling
- Borrel en napraten met een drankje en een hapje van de proeverij.
Deze FoodFloor is voor zowel producenten als consumenten die interesse hebben in lokale producten. Iedereen met interesse in het thema is welkom! Woensdagavond 14 december vanaf 19.30, bij FoodX in ROOTS Innovation Hub op het World Food Center terrein, Nieuwe Kazernelaan 2-D42, 6711 JC Ede. Opgeven kan via info@foodfloor.nl